پاوربانک یک وسیله ضروری در زندگی ماست. مخصوصا اگر ساعات زیادی را بیرون از خانه یا محل کار خود سپری میکنید و دسترسی به برق ندارید، اهمیت و ضروری بودن پاوربانک را بهتر درک میکنید. به مرور زمان باد کردن باتری اتفاق میافتد و هیچ راهی برای فرار از آن نیست؛ اما راهکارهایی برای به تاخیر انداختن آن وجود دارد که اگر از پاوربانک شیائومی استفاده میکنید در مقاله راهنمای استفاده از پاوربانک شیائومی نکاتی را برای این مسئله ذکر کردیم که بیشتر نکات این مقاله برای اکثر پاروبانکهای داخل بازار نیز کاربرد دارد. اجازه دهید سریعتر به سراغ آموزش تعمیر پاور بانک باد کرده برویم.
پاوربانک شیائومی PB200LZM 20000 | گارانتی | فست شارژ | همراه با کابل | ارسال رایگان
730,000 تومانمشاهده کنیدفهرست مطالب
Toggleتعمیر پاور بانک باد کرده
ابتدا بیایید بررسی کنیم که علت بروز این مشکل چیست؟
چرا پاوربانک باد میکند؟
باتری پاوربانکها از جنس لیتیوم یونی است. این نوع باتری از یک واکنش شیمیایی برای تولید برق استفاده میکند. زمانی که سن باتری بالا میرود این واکنش نمیتواند به صورت کامل انجام شود و منجر به ایجاد تولید گاز میشود و همین گاز باعث متورم شدن یا باد کردن باتری میشود. علاوه بر این، شارژ بیش از حد یا مواردی از این دست نیز میتواند به تولید گاز منجر شود.
نحوه تشخیص باد کردگی باتری
معمولا با یک نگاه ساده میتوان باد کردگی باتری را شناسایی کرد. زمانی که باتری پاوربانک باد کند قاب دستگاه شما بلند میشود و بادکردگی باتری مشخص میشود. بو کردن نیز یکی دیگر از راههای تشخیص این مسئله است. اگر پاوربانک شما تازه باد کرده باشد احتمالا میزان آن زیاد نیست و نمیتوان به سادگی و با یک نگاه ساده آن را تشخیص داد بنابراین باید از راههای جایگزین استفاده کنید.
باتری باد کرده را چگونه درست کنیم
نکته مهم: باتری باد کرده بسیار خطرناک است و میتواند منجر به انفجار شود. بنابراین اگر به تعمیر و تعویض باتری آشنایی ندارید بهتر است همین حالا پاوربانک را در یک محیط امین قرار داده و در اولین فرصت به یک تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید.
وسایل و لوازم مورد نیاز:
- باتری جدید
- لحیم و ملزومات آن
نکته مهم در مورد خرید باتری جدید
باتریها ظرفیت، آمپر ورودی و خروجی متفاوتی دارند. بردی که برای پاوربانک شما طراحی شده است با توجه به همین مشخصات است بنابراین اگر مشخصات باتری قبلی شما با باتری جدید سازگاری نداشته باشد عملا پاوربانک به درستی کار نمیکند. معمولا روی باتری مشخصات آن نوشته شده است.
مرحله 1: قاب را باز کنید
در مرحله اول باید قاب پاوربانک را باز کنید و به باتری دسترسی پیدا کنید. قاب بسیاری از پاوربانکها به صورت پرس است و به دستگاه مخصوص نیاز دارد. اما اگر پاوربانک شما از این نوع نباشد کافی است خار قاب را پیدا کرده و باید وسیله نازک سعی کنید خار را فشار دهید تا قاب از بدنه جدا شود.
مرحله 2: به باتری دسترسی پیدا کنید
ممکن است برد پاوربانک به نحوی طراحی شده باشد که در دسترس نباشد؛ یعنی لازم باشد تا برای دسترسی به باتری ابتدا برد را جدا کنید. اگر اینطور بود، برد را جدا کرده تا به باتری دسترسی پیدا کنید. سپس باتری را در حالتی قرار دهید تا بتوانید با استفاده از لحیم سیمهای آن را جدا کنید. دقت کنید که اتصالهای درونی پاوربانک توسط سیمهای ظریف صورت گرفته است بنابراین احتمال قطعی وجود دارد.
مرحله 3: باتری جدید را جایگزین کنید
در مرحله سوم لازم است تا با استفاده از لحیم سیمهای باتری را از برد جدا کرده و باتری جدید را به برد متصل کنید. در هنگام جداسازی اتصال باتری قبلی به جایگذاری سیمها دقت کنید، سیم های مثبت و منفی باید به درستی در باتری جدید قرار گیرند، در غیر این صورت ممکن است برد آسیب ببیند. میتوانید قبل از جداسازی از محل اتصال و رنگ سیمها عکس بگیرید.
مرحله 4: از صحت کارکرد اطمینان برقرار کنید
اگر همه کارها را درست انجام داده باشید باتری باید به خوبی عمل کند. پاوربانک را به برق متصل کرده و بررسی کنید که آیا باتری به خوبی شارژ میشود یا خیر. اگر همه چیز درست بود میتوانید قاب پاوربانک را ببندید. تبریک، پاوربانک شما تعمیر شد!
ایا پاوربانک باد کرده خطرناک است
بله، باتریهای لیتیوم یونی توسط واکنشهای شیمیایی برق تولید میکنند. زمانی که این واکنش به درستی صورت نگیرد باتری متورم میشود. این تورم در اثر تولید گازهای سمی ایجاد میشود. این گازها به شدت قابل اشتعال و انفجار هستند. پس در پاسخ به اینکه ایا باتری باد کرده خطرناک است باید بگوییم بله، خطرناک است.
جمع بندی
در این مقاله به طور کامل و تخصصی در مورد تعمیر پاور بانک باد کرده صبحت کردیم. اگر شما نیز سوالاتی در مورد اینکه ایا پاوربانک باد کرده خطرناک است، ایا باتری باد کرده خطرناک است، باتری باد کرده را چگونه درست کنیم و… دارید این مقاله را با دقت بخوانید.